Povestea unui iubitor de animale - Pawsome #ChicMaker
Am inceput campania #familiaextinsa cu scopul de a-i aduce in fata publicului pe acei oameni care isi iubesc animale de companie si care inteleg ca odata intrate in viata ta, acestea devin cu adevarat membri ai familiei. Pe masura ce am inaintat in campanie, am descoperit persoane care si-au facut o misiune personala in a schimba mentalitati si a face tot ce le sta in putinta pentru a-i ajuta pe cei care, odata intrati in familie, ne fac viata mai fericita.
Consideram ca in Romania trebuie folosit mai des puterea exemplului pozitiv, motiv pentru care noi am luat initiativa de a-i “medalia’’ pe cei care au curajul sa lupte in ceea ce cred si se dedica in a-i ajuta pe blanosii care ne implinesc viata.
Asa am descoperit-o pe Beata Angyalosi, un om frumos care si-a schimbat viata odata cu adoptarea unui catelus. Stim ca nimic nu e intamplator, iar povestea ei ne demonstreaza ca o decizie sufleteasca de moment ne poate ajuta in a ne descoperi pasiunea. Am decis sa ii facem publica povestea si sa auzim chiar de la ea cum a inceput totul.
Beata Angyalosi, Pawsome:
Povestea noastra incepe cu o excursie. Mergeam de 1 mai cu masina, era deja spre seara. Am vazut ochii unui catel in lumina masinii, pe marginea drumului si cand am iesit din masina, era asa de slabit, ca nici nu putea fugi. Cu asta a avut noroc, ca era slabit si nu putea fugi.
Cand am pus mana pe el a inceput sa planga…Nu m-am mai gandit nici macar o secunda, l-am pus in masina. Acolo s-a linistit asa de mult si a adormit asa de profund, incat am crezut ca a murit. Am inceput sa-l scutur, sa vad daca mai traieste. M-am speriat, am iesit din masina si am simtit ca are nasul foarte uscat si vroiam sa-i dau apa. Cand l-am pus jos, avea corpul molesit si a inceput din nou sa planga…de parca spunea, nu, nu ma pune afara…
Acolo unde am stat in timpul excursiei nu aveam voie sa intram cu animale. Dar mie nu mi-a pasat, am zis, caci eu acum l-am gasit, iar daca trebuie mai bine platesc in plus, dar nu-l las. Am gasit un loc pentru el in sura, unde tineau lemnele pentru incalzit. Il hranisem deja si s-a putut odihni cat noi am fost pe traseu, astfel si-a mai recapatat fortele. Avea cam 3-4 luni si deja a facut mini excursii. L-am luat cu noi si in pestera Farcu.
Firesc, l-am adus acasa, dar sincera sa fiu, nu stiam ce sa fac cu el. Dupa multe lacrimi si nopti nedormite, inceputul greu se transforma in ceva special. Dupa un an cu catelul Fickó, am inceput voluntariatul. Am inceput sa vizitez adaposturi pentru animale, ca sa gasim stapani si pentru cainii de acolo. Am avut si o actiune de strangere de fonduri #dogsarefamily, la care din pacate a trebuit sa renunt, caci nu aveam suficient timp. Apoi mi-a venit ideea sa fac un concurs despre catei si pisici adoptati (astfel promovand povestea lor si adoptia in general), iar din vanzarea calendarelor am donat banii pentru sterilizari. Asa a luat nastere proiectul Pawsome.
M-am gandit in toata Romania si nici chiar in Cluj, nu prea avem o cultura formata pentru a tine si ingriji cainii. Daca oamenii care ar adopta un caine sau care au deja unul in curte, l-ar steriliza, dupa o perioada cred ca am vedea mai putini caini fara stapan. Mai avem mult de munca pentru a respecta legea asa cum trebuie si pentru a respecta toate vietuitoarele cu adevarat.
De cand il am pe Fickó, am mai salvat cativa catei si cateva pisicii. El m-a invatat sa trec cu vederea peste multe lucruri, si sa ma concentrez asupra bunastarii animalului. Daca un caine apare ingrijit in poze, acesta are mai multe sanse de adoptie. Cainii se transforma repede daca sunt hraniti corespunzator si au parte de iubire. Pur si simplu sunt fascinata de aceste creaturi magice care sunt alaturi de tine tot timpul. Momentan fotografiez pentru asociatia iCare si asociatia Sirius Animal Rescue pentru a ajuta animalele care se afla in grija lor sa isi gaseasca stapani.
Povestea lui Fickó si Beata ne-a miscat cu adevarat. Mai ales ca este o poveste plina de emotia care sta in spatele conceptului Pawsome. Vrem sa ii scoatem in evidenta pe acei oameni care sparg tiparul si care se dedica unei cauze care e mai presus de ei insisi.
Beata este un chic (change) maker pe care il premiem cu o ‘’medalie’’ personalizata creata in atelierul nostru. Vrem ca prin acest gest sa ne aratam aprecierea fata de efortul si munca depusa, iar pe viitor speram sa influenteze cat mai multi oameni prin munca sa!