10 sfaturi în alegerea pozei ideale pentru bijuteria ta cu fotogravură

Te-ai decis să cumperi o bijuterie personalizată cu o poză? Atunci este o idee bună să știi ce să urmărești în orice fotografie pe care o alegi. 

Noi, la Chic Bijoux, am perfecționat procesul de transfer al unei imagini unice pe bijuterie. Zilnic în atelier personalizăm piese cu pozele clienților folosind software special pentru a edita în mod profesional fotografiile și echipamente de ultimă generație pentru a grava piesele. 

Pentru a afla mai multe despre ce însemană bijuteriile cu fotogravură poți citi în articolul de AICI. 

Te-ar putea surprinde să știi că există anumite lucruri care fac o poză mai bună decât altele atunci când vine vorba de fotogravură. Mai jos am enumerat zece sfaturi pentru a selecta cea mai bună fotografie. >>

1. ATENȚIE LA PREA MULT ÎNTUNERIC

Fotografiile care au fost făcute în zone întunecate sau încăperi cu lumină slabă nu sunt optime pentru o preluare cât mai bună. Încercați să evitați utilizarea unor astfel de fotografii atunci când este posibil.

Ca și exemplu, umbrele de pe fețele persoanelor din fotografie îngreunează procesul de personalizare pentru că de cele mai multe ori detaliile cruciale ale feței unei persoane nu sunt bine evidențiate. 

În poza dată drept exemplu se poate observa că umbrirea excesivă pe față va face foarte dificilă extragerea detalilor pentru o gravură reușită.

2. ALEGE O POZĂ C T MAI CLARĂ

O regulă generală este că, cu cât imaginea este mai clară și mai bine focalizată, cu atât fotografia se va grava mai bine pe bijuterie. Alegeți din galeria dispozitivul mobil fotografii care au detalii clare.

Dacă poza este luată de pe profilul de socializare a unei persoane cunoscute, de pe o altă aplicație sau pagină web recomandarea noastră este să alegi o imagine care are o claritate deosebită, lipsită de orice umbră. Mai mult, este important să salvezi poza la o calitate cât mai bună - nu recomandăm captura de ecran. 

3. ASIGURĂ-TE CĂ FOTOGRAFIA ESTE SUFICIENT DE MARE

Dimensiunea rezoluției imaginii este critică atunci când vine vorba de fotogravură. Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât mai multe detalii vor fi gravate pe bijuterie. 

Recomandăm să alegi o fotografie care să nu fie mai mică de 400 pixeli în oricare direcție. 

4. ÎNCADRAREA DE APROAPE

Fotografiile de aproape funcționează foarte bine pentru fotogravură. De ce? Pentru că dacă poza e de la piept în sus prezintă de obicei o cantitate bună de detalii faciale, ceea ce ne permite să realizăm o gravură bună, de calitate, a persoanei sau persoanelor dragi. 

Dacă in poza sunt mai mult de 2 persoane atunci cea mai buna preluare este atunci când mai mult din corpul persoanelor este fotografiat. 

Pentru pozele cu animale recomandăm să fie vizibil în poză tot corpul sau dacă dorești personalizarea doar a capului este important să fie încadrate urechile sau mustățile în poză. 

5. ATENȚIE LA LUMINI PUTERNICE

Fotografiile prea luminoase vor spăla detaliile subiectului din imagine! Fotografiile care sunt făcute în lumina soarelui sau orice lumină puternică din fundal au tendința de șterge subiectele din focalizare, și astfel nu va fi vizibilă gravura. 

Luminile pot arunca adesea străluciri pe față și vor degrada calitatea generală a imaginii care este gravată pe bijuterii.

6. ASIGURĂ-TE CĂ SUBIECȚII SE UITĂ ÎN OBIECTIV

Cele mai bune tipuri de fotografii sunt acelea în care individul se uită direct la cameră. Acestea sunt cel mai bun stil de imagine, deoarece gravura poate prelua toate detaliile intime ale feței.

În schimb, dacă fotografia este făcută din lateral, poate diminua tipul de claritate pe care îl putem obține. Fotografiile laterale tind să aibă mai puțin contrast, iar contrastul este ceea ce ajută software-ul nostru de editare să capteze detalii.

7. NU MĂRIȚI ȘI NU DECUPAȚI FOTOGRAFIA

Ai o fotografie cu un grup de oameni în ea, dar vrei să fie gravată o singură persoană? Cea mai bună cale este să ne trimiți întreaga fotografie și să ne transmiți persoana pe care o doreștii. Asigură-te doar că lași instrucțiuni specifice în comentariile comenzii, cum ar fi „vreau să fie gravată doar femeia care poartă puloverul roșu”.

Când este mărită și decupată, fotografia va pierde o parte din rezoluție. În schimb, lasă-ne pe noi să ne ocupăm de asta. O parte din prețul total bijuteriilor noastre include munca pentru editarea profesională a fotografiei. În plus, designeri noștri cunosc mai multe tehnici pentru ca imaginea ta să iasă în evidență și să arate grozav.

 8. UNIREA PERSOANELOR DIN POZE DIFERITE

Pentru o situație în care ai două fotografii diferite cu două persoane diferite, dar le dorești împreună pe aceeași bijuterie, putem face asta. Ca și procedeu vor fi decupate fiecare persoană din fiecare fotografie și vor fi îmbinate în aceeași fotografie pentru ca mai apoi sa fie gravate pe bijuteria aleasă. 

Acest lucru însă va fi taxat suplimentar pentru că prelucrarea pozelor implică mai mult timp și mai multă muncă. Prețul final al bijuteriei va fi comunicat de colegele care vor confirma comanda. 

9. NU TE CONCENTRA PE FUNDAL

Fundalul unei fotografii care urmează să fie gravată este scos de către noi, deoarece pentru fotogravură subiecții sunt importanți. Din acest motiv, cel mai bine este să nu încerci să decupezi elemente din fundal pentru că apare ceva ce nu îți convine, cum ar fi o cană de cafea. Aceasta oricum nu va apărea în gravură. 

10. ALEGE O AMINTIRE PUTERNICĂ ȘI FERICITĂ

Alege o fotografie care te face să zâmbești sau un moment care este posibil să-l fi împărtășit cu persoana din fotografie - o zi memorabilă, cum ar fi o nuntă, un botez, o zi de naștere, absolvire sau orice alt moment semnificativ.

Acum că ai aflat ce fotografii sunt potrivite pentru bijuteriile cu fotogravură, puteți începe procesul de a selecta poza și de a pregăti acel cadou special pentru tine sau pentru o persoană dragă.

Poate dura ceva timp pentru a alege cea mai bună fotografie, dar efectuarea unei selecții amănunțite joacă un rol important în crearea unui cadou unic și plin de însemnătate.

Noi stăm la dispoziție să răspundem la alte întrebări sau în a te îndruma să găsești bijuteria perfectă: lănțișor din Aur pentru ea, un breloc pentru el sau o brățări argint cu șnur roșu pentru toți cei dragi. 

Cu drag,

Echipa Chic Bijoux

Contactează-ne la telefon: 0759014441

Trimite-ne un e-mail pe: comenzi@chicbijoux.ro

Ultimele stiri

Ultimele produse vizualizate

  Produsul a fost adăugat în coș
E cadou? Adauga o felicitare tip poza