Transport Gratuit EasyBox

Copacul vietii – simbol si semnificatii

Arborele vietii este printre cele mai populare simboluri la nivel mondial. Imaginea simbolului este reprezentata de un copac puternic intr-un cerc, cu radacinile bine ancorate in pamant si cu ramurile intinse spre cer (partea materiala spirituala a vietii noastre). Simbolul a fost preluat si inserat de-a lungul timpului in bijuterii si amulete pentru a proteja purtatorul.

In ziua de azi acesta contiuna sa fie unul dintre cel mai cautat element in bijuterii, toate versiunile fiind asociate cu energie pozitiva, continuitate, armonie, intelepciune, putere, echilibru si multe alte semnificatii.

 

Familie

Bijuteriile ce includ copacul vietii simbolizeaza radacinile profunde si legaturile in continua crestere ale familiei, precum si echilibrul, armonia si interconectarea tuturor lucrurilor din lume. Ca simbol al familiei, arborele vietii conecteaza generatiile trecute, prezente si viitoare intr-un mod frumos si vizibil.

 

Viata

In cultura celtica si multe altele, semnificatia principala din spatele simbolului arborelui vietii este interconectarea intregii vieti. Adanc in pamant, radacinile copacilor se impletesc intre ele, dar si cu radacinile altor plante. Ramurile se intersecteaza intr-un mod care ofera umbra si adapost pasarilor, animalelor si altor plante.

 

Conexiune

Deoarece se ridica din radacinile copacului in timp ce sustine ramurile, trunchiul copacului a fost adesea vazut ca un conector intre cer, pamant si iad. Celtii antici credeau ca zeitatile lor foloseau copacul pentru a facilita comunicarea intre oameni si spirite, precum si cu alte forme de viata.

 

Renastere

De asemenea, a servit ca simbol al renasterii, datorita capacitatii sale de a varsa frunze vechi la sfarsitul toamnei, inainte de a petrece iarna in somn fara frunze si apoi de a incolti frunze noi odata cu sosirea primaverii.

 

De-a lungul veacurilor, au aparut interpretari ale arborelui vietii, insa elementele fundamentale raman: un copac infloritor cu radacini puternice continute in interiorul unui cerc.

Poarta si tu unul dintre cele mai semnificative si mai iconice modele de bijuterii sau ofera un cadou cu deosebit. Alege o bratara, o pereche de cercei sau alte modele de bijuterii personalizate din Argint 925, lantisoare din Aur personalizate,  care sa incapsuleze copacul vietii.

 

Ultimele stiri

Ultimele produse vizualizate

  Produsul a fost adăugat în coș
E cadou? Adauga o felicitare tip poza