Cum afli corect marimea inelului tau?

 

Inelele personalizate Chic Bijoux sunt create cu pasiune si dedicare pentru ca tu sa te bucuri de o bijuterie speciala. Prin inserarea numelor, a initialelor, a unui mesaj sau a unei date important inelul devine o piesa unica a ta, ce incapsuleaza emotii si amintiri pretioase.

Doresti sa iti achizitionezi un inel personalizat sau sa oferi un cadou unei persoane dragi si nu stii dimesiunea exacta? Ne-am propus ca in acest articol de pe blog sa iti oferim cateva metode prin care sa afli dimensiunea pentru inelul pe care ti-l doresti.

Inainte de a incepe cu acest ghid tine minte ca masuratorile inelului sunt precise. Va trebui sa urmezi cu atentie instructiunile prezentate pentru a obtine dimensiunea corecta a inelului.

Metoda I: FOLOSIND UN INEL PERSONAL/EXISTENT

Pasul 1. Alege un inel care se potriveste pe degetul pe care intentionezi sa porti noul inel.

Pasul 2. Asigura-te ca inelul are un stil si o latime similara cu cel pe care doresti sa il achizitionezi.

Pasul 3. Cu ajutorul unei rigle, a unei rulete sau cu un centimetru masoara diametrul interior al inelului.

Rezultat:

  • Tine cont de fiecare milimetru, pentru a stabili marimea corecta.
  • Rezultatul in milimetri poate fi gasit in tabelul cu marimi (la finalul articolului) de unde poti sa iti indentifici marimea.
  • In plus, o alta varianta este sa inmultesti diametrul cu 3,14 – rezultatul obtinut se aproximeaza. Ex: Ai masurat cu rigla diametrul inelului pe interior si ai stabilit 18 mm: 18 mm x 3,14 = 56,52, ai nevoie de marimea 57
 

 

Metoda II: MASURAND CIRCUMFERINTA DEGETULUI

Iti recomandam sa faci aceasta masuratoare la sfarsitul zilei deoarece atunci circumferinta este mai mare. Dimineata sau cand iti este frig degetele sunt cu cel putin o jumatate de marime mai mici.

Pasul 1. Ai nevoie de o bucata de ata, o fasie de hartie, un material subtire sau un centimetru.

Pasul 2. Aplica materialul ales in jurul articulatiei din mijlocul degetului (falanga mijlocie) pe care doresti sa porti inelul.

Pasul 3. Marcheaza cu un pix locul de intalnire (locul de  suprapunere). Cu ajutorul unei rigle sau a unui centimetru masoara lungimea in milimetri a portiunii de banda care a format circumferinta in jurul degetului.

Rezultat:

  • Coreleaza rezultatul obtinut in tabelul de marimi aflat la finalul articolului pentru a afla marimea.
  • Daca ai folosit un centimetru pentru masurare atunci direct de pe acesta poti sa vezi dimensiunea in tabel.
  • Pentru o verificare in plus sau daca consideri ca baza degetului este mai groasa decat mijlocul acestuia este necesar sa ne transmiti si aceasta dimensiune.
 
 
 

 

Metoda III: APELEAZA LA UN BIJUTIER SPECIALIZAT

Cea mai eficienta si clara metoda este sa mergeti la un bijutier/magazin de bijuterii unde cu un instrument de masurare special veti afla marimea exacta.

 

DORESTI SA FACI UN CADOU SURPRIZA?

In cazul in care doresti sa oferi in dar unei persoane dragi un inel personalizat creat de noi, insa nu ii stii marimea iti recomandam urmatoarele metode:

1. Imprumuta unul dintre inelele ei si prin utilizarea metodei de aflare a masurii de mai sus – metoda 1 - poti afla dimensiunea corecta pentru inel. E importat ca inelul ales sa fie unul care ii e bun pe degetul pe care urmeaza sa il poarte pe cel oferit cadou.
2. Cere ajutorul unei prietene sau chiar a mamei partenerei/prietenei tale. Exista posibilitatea ca acestea sa stie, iar daca nu impreuna puteti gasi o metoda prin care sa aflati circumferinta degetului acesteia

 

Sfaturi si recomandari:

· Un inel trebuie sa stea confortabil pe degetul dumneavoastra - suficient de strans, incat sa nu alunece de pe deget si, in acelasi timp, suficient de larg sa fie dat jos usor.

· Circumferinta degetului poate sa difere in functie de perioada din zi si de conditiile meteo. Tineti cont de temperatura corpului in momentul efectuarii masuratorii. Pentru cele mai bune rezultate, masurati circumferinta degetului la sfarsitul zilei, cand degetele sunt incalzite. De asemenea, puteti sa masurati degetul si seara si dimineata sa vedeti daca este diferenta intre masuratori.

· Un inel cu banda (veriga) lata (peste 5mm) fata de un inel cu banda mai ingusta este perceput pe deget ca fiind mai stramt. In aceasta situatie este recomandat o marime usor mai mare pentru a permite deplasarea relaxata a bijuteriei pe deget.

· Daca masuratoarea se pozitioneaza intre doua valori (marimi) este recomandat sa se aleaga marimea mai mare.

· Faceti masuratorile necesare de 3-4 ori, pentru a elimina posibilitatea efectuarii unei masuratori gresite.

 

TABEL - GHID MARIMI - CHIC BIJOUX


 

 

Ultimele stiri

Ultimele produse vizualizate

  Produsul a fost adăugat în coș
E cadou? Adauga o felicitare tip poza