Cum să măsori dimensiunea încheieturii pentru o brățară personalizată perfectă?

Brățările vin în multe dimensiuni și forme diferite și sunt un plus minunat pentru colecția ta de bijuterii. Însă, când vine vorba de alegerea unei brățări pentru tine sau cineva drag, este esențial să vă asigurați că dimensiunea se potrivește perfect. Mai ales atunci când comandați o brățară cu dimensiuni fixe.

Determinarea corectă a mărimii brățării este o procedură simplă ce poate fi realizată din confortul casei propri cu obiecte uzuale.

În funcție de brățara dorită, urmând pașii de mai jos cu siguranță veți afla dimensiunea corecta.

 

Brățară cu închizătoare FIXĂ

Cele mai întâlnite modele de brățări fixe sunt cele cu lanțisor și cu închizătoare tip carabină, dar și cele cu piele și cu diverse tipuri de închizători: carabină, tip clips, cu magnet etc.

Dorești să faci cadou o brățară fixă? Cele mai întâlnite greșeli de transmitere a dimensiunii sunt în cazul unui cadou pentru un bărbat iubit (soț, tată, iubit, prieten). 

Astfel, pentru a afla dimensiunea încheieturii cel mai ușor este sa folosești un ceas cu o curea pe care acesta le poartă sau le-a purtat.

Există 3 metode prin care sa afli dimensiunea folosind ceasul cu o curea de piele sau imitație:

1. Folosind un liniar gradat în cm: 

Întinde ceasul la maxim și măsoară de la cataramă până la gaura folosită de la ceas. Veți observa că locul în care este închisă brățara este mai uzat și puțin mai larg față de celelalte intrări.

2. Cu ajutorul unui cm de croitor: 

Se procedeaza la fel ca și cu liniarul. Centimetrul este recomandat însă dacă ceasul este mai gros și mai rigid. Astfel, acesta se va alinia mai bine pe brățară.

3. O banda de foaie și un liniar: 

Dacă brățara este rigidă și nu ai un centimetru la dispoziție, atunci folosește o bandă de hârtie pe care să o așezi de-a lungul brățării, iar la gaura folosită de la ceas să marchezi foaia. După folosind un liniar se măsoară în cm dimensiunea data. 

Oricare metodă o alegi, adaugă 0.5 cm în plus dimensiunii rezultate pentru o potrivire perfectă. 

În cazul în care nu aveți la dispoziție un ceas sau o altă brățară, atunci ca să aflați mărimea exacta puteți să consultați informațiile de mai jos cu dimensiunile brățărilor pentru bărbați, femei și copii. Rețineți însă că acestea sunt măsurători aproximative, iar pentru o măsurare exacta trebuie urmați pașii enumerați mai sus.

Dacă brățara este pentru tine sau pentru cineva drag (sau este un set de brățări cupluri) și nu este o supriză, atunci cea mai eficientă și recomandată metodă de aflare a dimensiunii incheieturii este cea cu o bucată de hârtie și un linear. Consultați cei 3 pașii de mai jos și urmați instrucțiunile:

Pasul 1: Pregătirea obiectelor necesare

Veți avea nevoie de: un stilou/pix/creion, o foarfecă, bandă scoci, o riglă și o bucată de hârtie.

Tăiați cu foarfeca o fâșie subțire de bucată de hârtie. Veți avea nevoie de aceasta pentru a vă măsura încheietura mâinii.

Pasul 2: Procedeul de măsurare

Pentru a nu se mișcă banda de hârtie lipiți de încheietură mâinii o bucată de scoci cu capătul benzii de hârtie.

După înfășurați banda de hârtie chiar sub osul încheieturii, unde veți purta de obicei o brățară. 

Cu un instrument de scris marcați locul unde se întâlnește banda de hârtie liberă cu cea prinsă de încheietură.

Daca nu reușiți să țineți banda în loc pentru trasarea liniei mai adăugați o bucata de scoci pentru fixare. 

Pasul 3: Aflarea dimensiunii

Dezlipiți banda de hârtie de pe încheietură și măsurați-o cu o riglă.

În funcție de modul în care doriți să se potrivească brățara adaugați următoarele valori dimensiunii rezultate de pe liniar:

  • Pentru o potrivire perfectă, adăugați 0,5 cm.
  • Pentru o potrivire confortabilă, adăugați 1 cm
  • Pentru o potrivire largă, adăugați de la 1 cm până la 2 cm

Rezultatul în cm este dimensiunea încheieturii mâinii care trebuie transmisă la detaliile brățării când plasați comanda.

 

Brățară reglabilă

În categoria de brățări reglabile intră cele cu șnur simplu sau șnur împletit, precum și cele cu piele care au la spate un sistem de închidere realizat dintr-un șnur împletit cu noduri.

În funcție de vârstă am creat un ghid cu dimensiunea medie. Brățările sunt însă realizate în jurul dimensiunii din tabel. De exemplu pentru un bebeluș dimensiunea este de 8 cm. Aceasta reprezintă o dimensiune la care brățară este trasă la maxim. Printr-un sistem de noduri bine prinse brățară se face mai largă sau mai strânsă pentru potrivirea perfectă.

Cum să nu faci măsurători:

  • NU măsura mâneca cămășii. Acesta nu este o masurătoare exacta, iar de cele mai multe ori dimensiunea va fi mai mare decât cea reală folosind metodele enumerate mai sus.
  • NU măsura orice mânecă de haină. Acestea pot fi din diverse materiale și astfel greu de măsurat precum și mult mai late sau mai strâmte față de încheietura.
  • NU folosi degetele unite ale celeilalte mâini.
  • Atenție la instrumentelele folosite. Dimensiunea transmisă trebuie să fie în centimetri. 

Brățările nu se demodează niciodată, așa că este esențial să vă asigurați că se potrivesc perfect și sunt confortabile pe mână. Sperăm că acest ghid pentru măsurarea încheieturii mâinii vă va ajuta să aveți o experiență mai bună de cumpărare a brățării.

Cu drag,

Echipa Chic Bijoux

Ultimele stiri

Ultimele produse vizualizate

  Produsul a fost adăugat în coș
E cadou? Adauga o felicitare tip poza