Totul despre placarea bijuteriilor cu Aur Galben sau Roz de 18K

Pentru că de multe ori suntem întrebați care sunt diferențele între bijuterii din aur pur sau placate cu aur, astăzi îți venim în ajutor cu informații ce tin de metalele din care sunt realizate bijuteriile Chic Bijoux, cu accent pe cele placate. 

In acest articol raspundem la intrebari precum care sunt diferentele reale dintre bijuteriile din aur si cele placate cu aur? Rezista in timp o bijuterie placata cu aur? Sunt bijuteriile placate o alegere buna? Citeste in continuare si descopera informatiile de care ai nevoie.  

Ce inseamna “placat cu aur”? 

O bijuterie placata cu aur este o bijuterie realizata din alt metal nepretios sau pretios, dar mai putin pretios decat aurul, in cazul nostru la baza bijuteriile sunt Argint 925. Bijuteria este imbracata intr-un strat sau mai multe de aur prin anumite procedee. 

Bijuteriile noastre din Argint 925 placate cu Aur Galben sau Roz de 18K au un pret mai avantajos decat accesoriile realizate exclusiv din aur si au un aspect deosebit. Mai mult, accesoriile placate se pot mentine intr-o stare impecabila ani la rand. De aceea, ele reprezinta o alegere excelenta atunci cand vrei sa-ti maresti colectia de bijuterii, dar si atunci cand iti doresti sa oferi un cadou deosebit. 

Cum se placheaza o bijuterie? 

În atelierul Chic Bijoux folosim electroplacarea, fiind cel mai intalnit procedeu de placare a unui metal cu un strat din alt metal (aur, argint, rodiu etc.). Acest procedeu Implica folosirea unui curent electric care are rolul de a armoniza si a uni ionii din cele doua metale. 

Mai intai bijuteriile realizate din metalul de baza sunt foarte bine finisate si polisate, apoi curatate de reziduri in etape multiple. Pe urma, sunt scufundate intr-un lichid special impreuna cu aurul. Curentul electric circula si are loc electroplacarea, mai exact lipirea ionilor din aur pe ionii din metalul de baza.

Unite astfel, cele doua metale nu mai pot fi despartite unul de celalalt. De aceea, nu exista termenul de a "indeparta / da jos  placarea". Atentie insa, in timp sub actiunea fluidelor acide sau a solutiilor corozive, stratul de aur se poate subtia, afectand aspectul initial al bijuteriei. 

In acest video poti urmarii cateva dintre procedeele de placare cu aur a bijuteriilor:

Din punct de vedere estetic, nu exista nicio diferenta intre bijuteriile din aur si cele placate cu aur! Nimeni nu isi poate da seama daca o bijuterie este din aur sau placata cu aur doar privind-o, fara teste in laborator sau fara a cauta marcajul metalului. 

In atelierul Chic Bijoux zilnic realizam bijuterii fine din Aur de 14K si Aur de 9K, precum și din Argint 925 sau Argint 925 placat cu Aur Galben sau Roz de 18.Astfel ca, oricand ai posibilitatea sa cumperi o bijuterie din aur in locul uneia placate. Decizia finala iti apartine, noi doar iti recomandam sa o faci pentru ca aurul isi pastreaza valoarea si calitatea in timp.

Speram ca prin acest articol am reusit sa iti oferim informatii care sa-ti fie de folos în alegerea celor mai prețioase cadouri pentru mama, tata, copii si toti cei iubiti din viata ta.

Cu drag,

Echipa Chic Bijoux

Ultimele stiri

Ultimele produse vizualizate

  Produsul a fost adăugat în coș
E cadou? Adauga o felicitare tip poza