VLAD VANCIA #CHICMAKER

Demersul #chicmakers e luat in serios si anul acesta! Pe masura ce interactionam cu comunitatiile iubitorilor de animale, descoperim ca ei vin in multe feluri si cu o sumedenie de preocupari. Acum vrem sa va prezentam un prieten de al nostru care se potriveste perfect profilului de mai sus.

 



Biolog la origine, trainer, ong-ist, antreprenor si nu in ultimul rand “psiholog de animale”, precum a mai fost numit, Vlad Vancia e un om tare fain pe care vrem sa il aplaudam pentru munca sa si sa ii acordam statul de #chicmaker.

Probabil va suna cunoscut numele, noi l-am avut invitat la o discutie live pe Facebook in decembrie anul trecut, unde Vlad ne-a povestit ce inseamna enrichment-ul pentru animale si cum putem sa avem o relatie armonioasa cu iubitii nostri blanosi (si nu numai).

Parcursul lui Vlad este unul foarte interesant, fiecare experienta aducand-ul mai aproape de intelegerea animalelor si i-a conturat calatoria spre proiectele pe care le conduce azi. Haideti sa ii cunoastem mai bine povestea!

Vlad a lucrat 8 ani in cadrul Gradinii Zoologice din Turda, unde se ocupa de imbunatatirea starii psihice a animalelor din captivitate. Ele fiind intr-un spatiu restrans si nu foarte dinamic, duc lipsa de interactiune mentala si de activitatea pe care o puteau desfasura in mediul lor natural. Aici a avut prima data Vlad rolul unui psiholog, fiind implicat in mentinerea bunastarii a tuturor animalelor din incinta. 

In aceeasi perioada a fost trainer pentru organizatia internationala ‘“The Shape of Enrichment” unde a descoperit un nume pentru ce el deja practica si a inceput sa aprofundeze mai in detaliu managementul comportamental al animalelor. Organizatia este lider la nivel mondial pe domeniul acesta iar experienta in cadrul ei l-a pregatit pe Vlad pentru urmatoarele sale proiecte.

Dupa un timp de sustinut training-uri si workshopuri prin tara, Vlad a facut un masterat la Facultatea de Biologie din Cluj, iar dupa a pus umarul la infiintarea Societatii Romane de Antrozoologie, fiind prima de acest fel din tara. Relatia om-animal si studierea comportamentului animal a devenit parte din viata sa. Un prin proiect al acestui ONG a fost blogul Radio Animale, ei vrand sa imparta din cunostiintele lor cu publicul larg. Ideea a fost foarte buna si necesara dar in prezent Vlad vrea sa concentreze toate acele informatii intr-un format nou si actual, mai exact podcastul Petwise. Il recomandam cu caldura, noi am invatat o groaza ascultandu-le.

 


Ce ne-a placut in mod deosebit e ca Vlad a inteles ce importanta are un animal de companie in viata unei familii si ca acestia ajuta la educatia copiilor, mai ales pe partea de empatie si dezvoltarea inteligentiei emotionale. Din acest motiv a creat un progran educativ pentru gradinite in care el preda cum sa iubim natura si animalele, respectandu-le in acelasi timp.

 

Daca pregatim urmatorii membrii ai societati cu principii sanatoase de mici, o sa avem numai de beneficiat in viitor.

 

Vlad isi desfasoara munca ca si ca un consilier pentru cine are nevoie de sfaturi, ajutor si indrumare pentru o relatie armonioasa cu animalutul sau. Am zice chiar pentru o relatie chic!

Ne place sa gasim chicmakers cat mai diversi dar cu un tel comun. In curand o sa-l invitam din nou la o discutie pe Vlad, de data sa vedem ce impact pot sa aiba jucariile in viata cainilor.

Ultimele stiri

Ultimele produse vizualizate

  Produsul a fost adăugat în coș
E cadou? Adauga o felicitare tip poza