CatKeen #ChicMakers

Continuam sirul povestilor frumoase despre iubitorii de animale! Sunt atatia oameni faini care ne demonstreaza ca iubirea si dedicarea nu au margini cand vine vorba de a ajuta necuvantatoarele. Noi ne-am tinut de promisiune si am extins campania noastra intitulata #familiachic cu #chicmakers din Romania. Asa am ajuns si la Brasov, acolo unde am gasit o asociatie pisiceasca care vrea sa fie un refugiu pentru toate pisicile in nevoie de siguranta si ingrijire. Am stat la povesti cu Bianca Zanfirache si Alina Popa, persoanele din spatele ONG-ului Catkeen. Haideti sa le aflam povestea!

 

 

Bianca Zanfirache:

Totul a inceput in urma cu mai bine de cinci ani, cu un anunt de cerere in foster pentru doua pisicute aruncate in strada. Imi zic pe atunci: hai sa le iau eu pana isi gasesc familii, eu care aveam deja o pisica si un caine. Dar unde este loc de doi, mai incape si al treilea! Asta e momentul cand o intalnesc pe Alina Popa; o tipa deosebita si o mare iubitoare de pisici. Anii trec, facem impreuna voluntariat, dar intr-o zi ne dam seama ca vrem sa dam mai mult societatii din care facem parte. 

Atunci ne-am decis infintam CatKeen, un ONG tanar, dar cu oamenii deja formati pentru nisa asta. O asociatie care da tot si toate pentru a salva pisicile nimanui. Ne-am dorit foarte mult un loc unde sa facem un mini adapost, nu ceva mare.

Stiam ca e un proiect care ne va ingenunchia financiar, in conditiile in care actualmente CatKeen inregistreaza un numar de 140 de pisici carora le asiguram lunar mancare si servicii veterinare cu finantare 100% din donatiile oamenilor cu suflet si iubitori de pisici din tara si din strainate.

Ne imaginam ceva mic si dragut, un loc unde sa ducem pisicutele salvate, sa le promovam pentru adoptie, sa facem totul in liniste si spre binele lor. Am apelat la toate cunostintele, la toate site-urile, dar nimeni nu voia 20 de pisici in casa, moment in care ne-am dat seama ca oamenii sunt neinformati, ca multora le lipseste compasiunea, unii neavand nici ce mai mica idee ce inseamna pisica. 

 

 

Pisica este un animal extrem de curat. Au fost animale venerate si declarate sacre cu sute si mii de ani in urma. Azi din pacate, ne lovim de situatii in care pisicia nu mai este considerata la noi in tara nici macar animal de companie...

Dorintele noastre au fost ascultate insa si am gasit oamenii de care aveam nevoie, oameni deschisi si informati care ne-au oferit un spatiu cum nici nu ne puteam imagina. Am muncit 27 de zile, zi lumina si am facut cu mainile noastre “raiul de la CatKeen”. Si ii zicem asa cu mandrie! Pentru noi acesta este raiul, un mini adapost de 5 stele situat in Brasov si cred ca unicul din zona noastra, care are in grija 28 de pisici fericite si este gata sa primeasca si altele, in limita posibilitatilor, fara sa afectam calitatea vietii acestora. Avem pisici de toate culorile, de toate varstele, oarbe si chiar si pisici cu trei labute. Incet, dar sigur, grupul nostru a ajuns sa numere 10 - 15 persoane, iubitori de animale care ne dedicam a doua parte a zilei pisicilor fara stapan.

 

La ce rezultate am ajuns pana acum?

La un numar de cca 140 de pisici, castrate/sterilizate, CIP-ate, vaccinate si cu carnete de sanatate asa cum ar trebui sa aiba toate animalele de companie. Toate intr-un mic adapost cu suflet mare si feline fericite. 

 

Ce facem azi ca sa ajutam aceste animale?

Dezvoltam campanii de inforrmare in scoli si gradinite;

Asiguram sterilizari gratuite pe tot parcursul anului (800 de psici sterilizate in 2019);

Informam populatia despre beneficile sterilizarilor in masa;

Asiguram servicii veterinare pisicilor aflate in situatie de urgenta;Dezvoltam ideea de voluntariat, orice voluntariat! 

 

Ce vrem sa dezvoltam pentru bunastarea lor?

Vrem un adapost perfect functional;

Vrem oameni langa noi, oameni care isi doresc sa ofere animalelor fara stapan o sansa la viata;

Vrem sa ne facem cat mai cunoscuti, sa se afle peste tot ca se pot face fapte minunate pentru animalele fara stapan, pentru animalele nimanui;

Vrem copii si tineri mai informati despre ceea ce reprezinta animalul de companie inainte sa il ia acasa;

Si da, vrem o lume mai buna...stim ca nu o sa putem salva planeta dar macar 0,0001% sa ajutam. 


Pentru pasiunea si munca pe care au depus-o in micul lor ''rai a pisicilor'', noi i-am medaliat ca #chicmakers si ne-am asumat ca le facem povestea cunoscuta. Campania iubitorilor de animale Chic Bijoux continua, iar daca cunoasteti persoane in comunitatea voastra care ar merita sa aiba povestea auzita, nu ezitati sa ne contactati!

Ultimele stiri

Ultimele produse vizualizate

  Produsul a fost adăugat în coș
E cadou? Adauga o felicitare tip poza