Aurul de 9 karate - Avantaje și diferențe față de Aurul de 14 karate

Bijuteriile din Aur 9K se potrivesc pentru tine?

Înainte de a decide este importantă o înțelegere clară a Aurului și a unitățiilor sale de măsură. În articolul de mai jos explicăm diferențele de aspect, calitate și preț  astfel încât să poți cumpăra cu încredere bijuteriile din Aur care ți se potrivesc cel mai bine.

Mai întâi răspundem la întrebarea “Ce sunt karatele de Aur?”

Un karat este o unitate de puritate a Aurului. Se referă la cantitatea de Aur pur care există într-o bijuterie. Abrevierea pentru karate este litera "K".

Cum funcționează măsurătorile de karate?

Un karat reprezintă 1/24 din întregul conținut de Aur dintr-o bijuterie. Astfel, în vârful scalei, Aurul de 24K este 100% Aur pur.

În stare pură, Aurul este moale, foarte scump și nu este practic pentru a fi folosit în fabricarea de bijuterii. În practică acesta este aliat(amestecat) cu alte metale pentru a obține Aur de diferite karataje potrivite pentru producția de bijuterii.

Cantitatea de aliaj pe adăugată la Aur are ca rezultat diferite dimensiuni de karate de Aur. Karatele în funcție de procentul de Aur pur sunt: 

  • Aurul de 9K (375) este 37,5% Aur pur - 62,5% Aliaj
  • Aurul de 14K (585) este 58,5% Aur pur - 48,5% Aliaj
  • Aurul de 18K (750) este 75% Aur pur - 25% Aliaj
  • Aurul de 22K (917) este 91,7% Aur pur - 8,3% Aliaj
  • Aurul de 24K (999) este 100% Aur pur - 0% Aliaj

Iată câteva beneficii de luat în considerare în alegerea Aurului de 9K: 

Durabilitate 

Aurul de 9k este realizat dintr-un amestec de Aur pur (37.5%) și un aliaj cu conținut de Argint (62.5%). Durabilitate mai mare înseamnă că Aurul de 9K este dur, se zgârie mai greu, fiind rezistent în trecerea anilor.

Accesibilitate

Aurul de 9K este mult mai accesibil în baza faptului că într-un gram de Aur 9K avem doar 0,375 grame Aur pur. Astfel, datorită prețului, bijuteriile din Aur de 9k sunt o alegere excelentă pentru cadouri cu însemnătate sau pentru cei care doresc o colecție mare de bijuterii dar vor să fie mai atenți și la buget.

Versatilitate 

Aurul de 9k poate fi purtat zilnic, fiind excelent pentru clienții care doresc ca bijuteria sau bijuteriile să reziste la uzură asociată cu activitățile obișnuite. Astfel, Aurul de 9K este o opțiune excelentă dacă îți dorești o bijuterie versatilă pe care să o porți zilnic.

De asemenea, poți purta piesele din Aur de 9K și la duș, singurul dezavantaj este că își vor pierde din strălucire în timp. Însă cu o curățare și o îngrijire adecvată, Aurul de 9K poate să reziste o viață și va arăta la fel de bine că nou.

Printre dezavantaje se numără:

Dacă ai alergii la metale, Aurul de 9K poate să nu fie cea mai bună opțiune. Aurul de 9K nu este hipoalergenic precum Aurul de 14K. Cu cât Karatajul este mai mare, cu atât Aurul este mai hipoalergenic și mai sigur pentru persoanele cu alergii. Important de știut este că într-o proporție de peste 98% oamenii nu au o reacție la Aurul de 9K.

De asemenea, Aurul galben de 9K are o nuanță de galben mai deschisă în comparație cu Aurul cu karate mai mari. Acesta are un aspect puțin mai palid dar strălucește frumos.

VERDICT FINAL: Care sunt diferențele dintre Aurul de 9K și 14K? Care este cel mai potrivit pentru tine?

Cumpără Aur de 14K când:

  • Se potrivește bugetului tău.
  • Vrei bijuterii care să pară cu adevărat substanțiale și luxoase la atingere.
  • Cumpărați bijuterii care sunt purtate zilnic și trebuie să reziste mult timp, cum ar fi un inel de logodnă, o verighetă de nuntă sau o bijuterie de moștenire.

Cumpără Aur de 9K când:

  • Cauți ceva într-un interval de preț accesibil.
  • Nu urmărești valoarea pe termen lung sau de revânzare.
  • Vrei să oferi un cadou atent ales pentru o ocazie specială și nu ești deranjat că nu arată la fel de galben că Aurul de karate mai mare.

În concluzie, Aurul de 9 karate este într-adevăr valoros, mai ales dacă interesul tău este în preț și durabilitate. Decizia finală de a cumpăra bijuterii din Aur de 9K sau 14K îți aparține. Achiziția bijuteriei depinde de bugetul pe care vrei să îl aloci.

De reținut este că noi realizăm aproape toate bijuteriile de pe site-ul nostru atât din Aur de 14k cât și din Aur 9k, alegerea rămâne la tine.

Cu drag,

Echipa Chic Bijoux

Ultimele stiri

Ultimele produse vizualizate

  Produsul a fost adăugat în coș
E cadou? Adauga o felicitare tip poza